Update 29 april 2024:

In het kader van een haalbaarheidsonderzoek heeft Geurbestrijding Nederland onlangs ondersteuning geboden bij een VOC meting uitgevoerd op een alkalisatieproces bij een cacaoverwerker.

Door dit alkalisatieproces, bekend als “Dutching” wordt de pH-waarde van de ruwe cacaopoeder verhoogd voor een zachtere smaak en een fijnere textuur.

Bij de ontluchting van dit proces komt een zeer sterke geur vrij die tot overlast kan zorgen wanneer deze niet op een juiste wijze wordt behandeld. Door het analyseren van de geur op VOC* waarde en chemische samenstelling (via GC-MS**) kan Geurbestrijding Nederland de meest geschikte technische oplossing aandragen om deze proceslucht te behandelen.

De klant is zeer positief over deze professionele en gestructureerde aanpak en ziet uit naar een doeltreffende oplossing van zijn geurprobleem.

* VOC (volatile organic compounds), of VOS (vluchtige organische stoffen) in het NL zijn een groep van koolwaterstoffen die, zoals de naam al suggereert, makkelijk verdampen. Ze kunnen stankoverlast veroorzaken en zijn daarmee een goede indicator voor een geurprobleem.

** GC-MS is een gasmeettechniek waarmee een mengsel van onbekende stoffen kan worden gescheiden in afzonderlijke componenten (GC / Gaschromatografie) die vervolgens kunnen worden gedetecteerd en geïdentificeerd (MS / Massaspectroscopie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *